Kultura

Sreda, 23.06.2021.

17:41

65. Međunarodni sajam knjiga u septembru

Beogradski sajam saopštio je da otvara vrata za redovne aktivnosti svojom najprestižnijom i najpoznatijom manifestacijom iz oblasti kulture – Sajmom knjiga.

Izvor: Headliner.com

65. Međunarodni sajam knjiga u septembru
Ilustracija/Foto: EPA/KOEN VAN WEEL

"Najveći događaj kulture u Beogradu, Srbiji i regionu biće simbolično otvoren u subotu 11. septembra, na dan kada je pre osamdeset četiri godine počela prva manifestacija u posleratnoj istoriji Beogradskog sajma na današnjoj sajamskoj lokaciji", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je odluku o odstupanju od uobičajenog termina doneo Odbor Beogradskog sajma knjiga, predvođen akademikom Dušanom Кovačevićem uz učešće gradskog sekretara za kulturu, Ivana Кarla i saglasnost predstavnika udruženja izdavača – Dejana Papića, predsednika Udruženja izdavača i knjižara Srbije, Zorana Hamovića, predsednika Udruženja profesionalnih izdavača, i Žarka Čigoje, predstavnika samostalnih izdavača.

"Ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na tradicionalan način, uz učešće izlagača i publike i poštovanje aktuelnih epidemioloških mera. Novinu predstavlja produženje trajanja manifestacije za još jedan dan, pa će 65. Međunarodni beogradski sajam knjiga početi u subotu, umesto u nedelju i trajaće devet dana, od 11. do 19. septembra", ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: