Utorak, 04.08.2020.

14:33

"Zlatnu značku" ove godine dobila je Violeta Dimitrić

Violeta Dimitrić nagrađena je "Zlatnom značkom" za 2020. godinu za doprinos kulturi kroz medije. "Pločnici snova" zbirka je poezije koja je prevedena i na engleski jezik.

Izvor: TV Prva

Foto: Printskrin TV Prva

"Naši snovi su nešto što svi želimo da dosegnemo. Nekada su ti snovi upozorenja, a nekada su ti snovi ono što možemo da realizujemo. Upravo to je ono što ja radim čitavog života, trudim se da srpsku kulturu, odnosno generalno kulturu, promovišem kroz medije, i zbog toga je usledila i ova značka", navela je Dimitrić gostujući u "150 minuta" na TV Prva.

Noseća poema njene zbirke je poema "Umiruća ljubav". Govoreći o tome šta joj je životni moto, ona je rekla:

"Da stvaramo, da nešto uredimo što će doneti boljitak svima nama, pogotovo mi koji radimo u medijima. Velika je odgovornost jer ono što mi radimo i pričamo publika usvaja", objasnila je ona.

Nagrada "Zlatna značka" dodeljuje se za doprinos kulturi kroz medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: