Sreda, 20.02.2019.

12:03

Novi roman iz edicije Vulkan Young Adult: Pod srećnom zvezdom

Vulkan izdavaštvo predstavlja roman iz edicije Vulkan Young Adult: Pod srećnom zvezdom. Roman koji je oduševio tinejdžere širom sveta postaje živopisniji kad se nađe u rukama čitalaca. Autorka knjige Rošani Čokši veoma je popularna na američkom tržištu, a inspiraciju pronalazi u knjigama o indijskoj mitologiji koje je čitala u detinjstvu.

Izvor: B92

Novi roman iz edicije Vulkan Young Adult: Pod srećnom zvezdom
Foto: Promo

Dok zabrinuto gleda u zvezde i sudbinu koja je čeka, Maja želi samo jedno: da nastavi školovanje. Kad njen otac odluči da organizuje venčanje kako bi izbegao političke obračune, ona protiv svoje volje postaje kraljica Akarana i žena radže Amara.

Nijedna od ove dve uloge nije ono što je očekivala. Kao kraljica, mora da pokaže svoju moć, a kao Amarova žena, počinje da oseća nešto prema njemu, mada to ne želi. I dok otkriva da i Akaran krije sopstvene tajne – hiljade zaključanih vrata, staklene vrtove i drvo koje daje sećanja umesto voća – Maja će posumnjati da joj je život u opasnosti.

Rošani Čokši jedna je od najprodavanijih YA autorki na listi Njujork tajmsa. Do sada je objavila nekoliko naslova, i svi su bili nominovani za nagrade Nebula i Locus. Godine 2016. sa romanom Pod srećnom zvezdom autorka je proglašena za finalistu za nagradu Andre Norton. Živi i radi u Džordžiji. Detinjstvo su joj obeležile knjige o indijskoj mitologiji, što je uticalo na njen rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: