Petak, 22.08.2014.

12:39

DS neće u koncentracionu vladu APV

Pokrajinski odbor DS za Vojvodinu usvojio je dokument o rekonstrukciji pokranijske vlade sa LSV i NDS, što znači da neće ulaziti u koncentracionu vladu.

Izvor: Tanjug

Default images

Dokument “Usaglašeni stavovi tehničkih grupa DS, LSV i NDS za razgovore o rekonstrukciji pokrajinske vlade oko zajedničke politike, načina funkcionisanja koalicije i izgleda buduće pokrajinske vlade“ usvojen je jednoglasno, čime je odbijen predlog SVM i SNS o stvaranju koncentracione vlade u Vojvodini.

Dokument su 15. avgusta usaglasili timovi sve tri stranke i o donetoj odluci su obavešteni NDS i LSV i predložen je nastavak razgovora o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

Pokrajinski odbor DS za Vojvodinu je, na istoj sednici, jednoglasno doneo odluku da Demokratska stranka neće ulaziti u tzv. koncentracionu vladu u Vojvodini, niti na bilo koji način sarađivati sa SNS, s obzirom na to da, kako navode, ne dele nijedan zajednički stav o Vojvodini i njenim najznačajnijim vrednostima.

"Demokratska stranka se uvek zalagala za multietničku, evropsku i građansku Vojvodinu i spremna je na saradnju sa svim političkim strankama koje su u prošlosti podržavale i podržavaju ovakvu Vojvodinu, a SNS sigurno nije među njima", navodi se u saopštenju Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: