Četvrtak, 14.08.2014.

08:27

Prevrnuo se autobus, poginula žena

Jedna žena je poginula, a trideset šest putnika je povređeno, kada se autobus turskih registarskih tablica prevrnuo na auto-putu Subotica – Bačka Topola.

Izvor: B92, RTS

Default images

Nesreća se dogodila jutros u 5.40h kod Čantavira, 20 kilometara od Subotice, a autobus je prevozio uglavnom mlađe osobe, verovatno na ekskurziju.

U autobusu je bilo 37 putnika, od kojih je jedna žena od pedeset godina poginula, a dve osobe su zadržane u Subotičkoj bolnici, jedna zbog teške i druga ybog lakše povrede.

Turski državljanin E.T. zadobio je teške povrede grudnog koša i smešten je na Odeljenje reanimacije, dok je G.G zadobio lake telesne povrede i s potresom mozga zadržan na Odeljenju hirurgije radi daljeg praćenja zdravstvenog stanja, saopšteno je iz Opšte bolnice u Subotici.

Ostali putnici su nakon ukazane prve pomoći i pregleda pušteni kući.

Što se tiče turskog vozača, Goran Babičković, načelnik Urgentnog odeljenja Opšte bolnice u Subotici, rekao je da je on pregledan, da ne zna rezultate pregleda i da je sada u nadležnosti istražnih organa. Prema njegovim rečima, povredjene je kontaktirao i konzul Turske kome su i nadležni u bolnici i sami putnici pružili informacije

Javni tužilac u Osnovnom javnom tužilastvu u Subotici Branislav Rankov je za subotičku Ju eko televiziju izjavio da će policija vozača spovesti u tužilaštvo kada bude zdravstveno spreman da daje izjave, a da li će biti u pritvoru ili bolnici sve zavisi od njegovog zdravstvenog stanja, pošto ima problema sa srcem i nalazi se na posmatranju.

Rankov je dodao da će putnici biti dovedeni u tužilaštvo da daju izjave. Tokom dana će svih 37 putnika biti dovedeno u tužilaštvo da daju izjave, a kako saznajem Turska vlada je organizovala avionski prevoz za njihov povratak u Tursku” - istakao je Rankov za Ju eko.

Hitna pomoć je zbrinula 15 povređenih, od kojih dvoje imaju teže povrede.

Reč je o autobusu koji je prevozio turske državljane, a kretao se prema Nemačkoj, od Novog Sada ka graničnom prelazu Horgoš.

Tačan uzrok nesreće još nije poznat, međutim, prema nezvaničnim informacijama RTS-a, vozač je najverovatnije zaspao, zbog čega je skrenuo s puta i survao se.

"Do saobraćajne nesreće kod Bačke Topole je došlo pošto je vozač autobusa, turske registracije, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta", saopštila je subotička policija.

Uviđaj na mestu nezgode izvršili su tužilac Osnovnog javnog tužilaštva i pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Subotici. Prema izjavama očevidaca, autobus je prevozio uglavnom mlađe osobe, verovatno na ekskurziju.

Vozač će biti priveden, a tumač za turski jezik je u bolnici s povređenima.

Putnici misle da je vozač zaspao

Većina povređenih je vidno potresena, nisu želeli da im se lica snimaju kamerama, pošto još nisu stupili u kontakt s porodicama.

Oni koji su želeli pred kamere kažu da su krenuli kao turisti u zapadnu Evropu na odmor u Budimpeštu, Prag, Beč i dalje ka Francuskoj i Italiji. Danas im je bio drugi dan putovanja. U momentu nesreće su spavali, a probudio ih je udar i vrištanje putnika.

"Mi smo spavali. Probudila nas je nesreća. Došla je Hitna pomoć i dovezla nas ovde. Spavali smo i mislimo da je i vozač zaspao, jer je put veoma dobar", rekla je jedna od putnica.

I ona i njeni prijatelji potreseni su zbog gubitka prijateljice, žene stare oko 50 godina, koja je izgubila život u nesreći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: