Četvrtak, 22.05.2014.

14:25

Irinej: Zahvalni smo na pomoći Rusa

Patrijarh srpski Irinej ukazao predstavnicima Sinodalnog odeljenja socijalne delatnosti Moskovske Patrijaršije na razmere nesreće koja je zadesila srpski narod.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je navedeno na sajtu SPC, patrijarh je gostima iz Rusije dao blagoslov za distribuciju humanitarne pomoći iz Ruske pravoslavne crkve (RPC) koja će biti realizovana u Valjevskoj eparhiji.

Patrijarh je uputio ''reči blagodarnosti patrijarhu ruskom Kirilu i ruskom narodu, na molitvenom zajedništvu i ogromnoj dosadašnjoj pomoći''.

Za vreme svog boravka u Srbiji gosti iz Rusije su imali prilike da posete postradale regione u Srbiji i da razgovaraju sa predstavnicima Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije kao i sa predstavnicima srpsko-ruskog centra koji se nalazi u Nišu.

Sastanku u Patrijaršiji prisustvovali su i episkop moravički Antonije, starešina Podvorja SPC u Moskvi, kao i protojerej Vitalije Tarasjev, starešina Podvorja RPC u Beogradu.

Kako je navedeno, patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril pozvao je svoju pastvu da počne sa prikupljanjem humanitarne pomoći postradalom srpskom narodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: