Petak, 28.06.2013.

00:37

Nikolić:Očekujem da počnu pregovori

Predsednik Nikolić izrazio je u Kruševcu, gde je položio venac kosovskim junacima, očekivanje da će Srbija vrlo brzo početi pregovore o članstvu u EU.

Izvor: Beta

Default images

"Popodne ili predveče očekujem da ćemo znati tačno šta piše, šta je ko tražio i šta je ko zahtevao", rekao je Nikolić novinarima u Kruševcu gde je položio venac na spomenik kosovskim junacima.

Nikolić je rekao da ostaje pri tome da Srbija treba da nastavi da radi, a ne da čeka milostinju, i da je američki ambasador Majkl Kirbi bio u pravu da prvog jula treba da počnemo pregovore.

"Očekujem da jednog dana budemo u EU, da vrlo brzo počnemo pregovore i da nastavimo da sprovodimo reforme, a ko je zadovoljan, zadovoljan je, a ko nije - nije, treba 27 članica zadovoljiti", rekao je Nikolić.

Pedsednik Tomislav Nikolić položio je danas venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu, čime je počelo obeležavanje 624. godišnjice Boja na Kosovu.

Obeležavanje 624. godišnjice Kosovskog boja počelo je jutros svetom arhijererskom liturgijom u zadužbini kneza Lazara, a posle službe sveštenstvo i gradjani su u litiji sa moštima svetog velikomučenika kneza Lazara došli do Spomenika kosovskim junacima gde je održano opelo stradalima za slobodu.

U toku dana u Kruševcu će u 16 sati biti održana svečana sednica Vlade Srbije, a u 19 sati svečana sednica Skupštine grada na kojoj će Aleksandru Vučiću biti uručena Vidovdanska nagrada.

Organizator komemorativne svečanosti je Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije u saradnji sa gradom Kruševcem.

Predsednik Nikolić će, nakon državne ceremonije, razgovarati sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem.

Predsednik Srbije prisustvovacjhe i Svetopličkom vidovdanskom saboru u selu Kondželj kod Prokuplja.

Danas se obeležava Vidovdan, u pomen stradanju Srba u boju na Kosovu 1389. U manastiru Visoki Dečani i u Gračanici počela liturgija, nakon toga parastos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: