Sreda, 23.01.2013.

17:46

"Plate u Fondu po Zakonu o vojsci"

Ministar Nikola Selaković kaže da plate i naknade zaposlenima u Fondu za socijalno osiguranje vojnih obveznika treba odrediti prema Zakonu o Vojsci Srbije.

Izvor: Beta

Default images

"Kako bi se izbegle nedoumice u utvrđivanju plata i drugih naknada, bilo je neohodno precizirati način na koji će se to obavljati", kazao je Selaković u Skupštini Srbije, obrazlažući predloženu dopunu Zakona o platama u državnim organima i javnim službama.

Dopunom Zakona o platama u državnim organima i javnim službama predviđeno je da se Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika izuzme iz tog zakona, tako da bi se na zaposlene u tom Fondu primenjivali propisi kojima se uređuje utvrđivanje plata, dodataka i naknada pripadnika Vojske Srbije.

Ministar pravde je rekao da će konačni status vojnog zdravstvenog osiguranja i Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika biti zaokružen donošenjem zakona o zdravstvenoj zaštiti i zakona o zaštiti vojnih osiguranika, koji je u postupku donošenja.

Početak popodnevne rasprave obeležilo je negodovanje poslanika opozicione Demokratske stranke i Liberalnodemokratske partije zbog kašnjenja nastavka rasprave.

Predsedavajući sednici Konstantin Arsenović kazao je da početak popodnevne rasprave kasni zbog "više sile".

Poslanici su ranije danas završili raspravu o Predlogu zakona o državnoj pripadnosti i upisu plovila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Podeli: