Ponedeljak, 14.01.2013.

16:49

Zagreb: Pritvor za bombaša

Županijski sud u Zagrebu odredio je jednomesečni pritvor Vojislavu Blaževiću (54), osumnjičenom za podmetanje dve eksplozije u Zagrebu prošle nedelje.

Izvor: Beta

Default images

Istražni sudija Vera Polak-Presečki odredila mu je pritvor zbog opasnosti od bekstva, ometanja istrage i mogućnosti ponavljanja krivičnog dela. Njegov advokat Branko Šerić najavio je žalbu na tu odluku.

Hrvatski istražitelji ispitali su danas Blaževića u zagrebačkoj bolnici u kojoj se nalazi pošto je lakše povredjen u drugoj ekspoloziji 11. januara, a on se branio ćutanjem. Uz to, Blažević štrajkuje gladju, pa je u bolnici primio infuziju.

Zbog dve prošlonedeljne ekspolozije u Zagrebu policija je juče uhapsila 54-godišnjeg Blaževića, ali za sad nije utvrdjen motiv.

Za sad ga policija sumnjiči zbog dovodjenja u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom, a za to krivično delo preti kazna do pet godina zatvora.

Istraga o eksplozijama u Zagrebu i dalje traje.

Eksplozije su se dogodile 9. i 11. januara u Aleji Bolonja. Dok je u prvoj eksploziji pričinjena samo materijalna šteta, u drugom slučaju povredjen je 54-godišnjak koji je i osumnjičen za podmetanje obe ekspolozije.

Hrvatska policija je uhapsila muškarca koji je pod pseudonimom "komandant Šamil" na Jutjubu pozvao na nove "terorističke napade" u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: