Četvrtak, 31.05.2012.

18:50

Profesor osuđen zbog špijunaže

Profesor Univerziteta Kopenhagen Timo Kivimaki osuđen je na pet meseci zatvora zbog špijunaže u korist Rusije, javili su danski elektronski mediji.

Izvor: Beta

Default images

Detalji iz presude, međutim, nisu poznati pošto je proces protiv profesora Kivimakija, poreklom Finca, koji u Danskoj živi i radi od 1999. godine, bio zatvoren za javnost "iz obzira prema državnim odnosima Danske i Rusije".

Prema ranije saopštenim delovima optužnice, Kivimaki je ruskim diplomatama odavao "bezbednosno-političke procene i informacije", kao i "imena i podatke o osobama iz Danske" za koje je ruska obaveštajna služba zainteresovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: