Četvrtak, 13.04.2000.

19:51

Na delu Tise uvedena vanredna odbrana od poplava

Izvor: B92

Default images
Na delu Tise od drzavne granice do Backog Petrovog Sela u cetvrtak je uvedena vanredna odbrana od poplava. Sef Staba za odbranu od poplava u Vodoprivrednom preduzecu "Senta" Sandor Lajos izjavio je Beti da su na tom delu reke vec poplavljena vikend naselja izmedju korita Tise i nasipa. Vodostaj Dunava u Novom Sadu je, prema podacima iz novosadskog Odelenja za odbranu od poplava "Srbijavoda", premasio sest metara. Voda je potpuno poplavila pretezno vikendaska naselja Kamenjar i Sodros, a ugrozeni su i turisticki objekti na Ribarskom ostrvu. U Kamenjaru i Sodrosu poplavljene su putne komunikacije, pa njihovi zitelji i vlasnici vikendica, do svojih kuca, od kojih su neke potopljene do-pod-sami- krov, dolaze camcima. Prema prognozama Republickog hidrometeoroloskog zavoda, Dunav ce dnevno rasti pet do sest santimetara, a najveci vodostaj ocekuje se u subotu, 15. aprila, kad bi, prema istom izvoru, nivo trebalo da pocne da opada. U novosadskim "Srbijavodama" tvrde da grad jos uvek nije ugrozen od poplave i da bi postojeci nasipi mogli u ovom momentu izdrzati vodostaj koji bi, u odnosu na trenutni, mogao da bude i 1,5 metara veci.

Vodostaj Dunava kod Zemuna i Beograda na Savi verovatno ce u cetvrtak ili petak dostici kotu vanredne odbrane od poplava, ali glavni grad za sada nije ugrozen, izjavila je Angelina Vukmirovic, strucni saradnik u Odeljenju za prognozu voda Republickog hidrometereoloskog zavoda. Ona je dodala da sistem odbrane i nasipa onemogucava plavljenje gradskih povrsina i da Beogradu ne preti opasnost od poplava kao sto je bio slucaj 1981.godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: