Petak, 04.11.2011.

08:00

Studenti: Protest zbog represije

Studentski protest i potpisivanje peticije protiv represije i nasilja nad studentima u Srbiji biće održani na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Izvor: Beta

Default images

Kako je saopštio Plenum Filozofskog fakulteta, protest će početi u 12 časova.

Povod za protest, kako je navedeno, je između ostalog i sukob radnika privatnog obezbeđenja "Vračar", koje je unajmio fakultet i studenata.

Incident se dogodio u četvrtak na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Blokada Filolozofskog fakulteta počela je 20. oktobra. Na Filološkom fakultetu u Beogradu u ponedeljak je prekinuta blokada koja je trajala od 17. oktobra.

Zahtevi studenata u protestu su da svi akademci sa osvojenih 48 bodova mogu da upišu narednu godinu studija o trošku države. Studenti traže i da školarina ne premašuje iznos tri minimalne mesečne zarade, kao i da počnu razgovori o besplatnom školstvu.

Studenti traže i češće rokove za apsolvente, kao i izmene zakona o visokom školstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: