Tužilac: 171 godina za Sonmeza

Turski javni tužilac zatražio je 171 godinu zatvora za Jusufa Sonmeza, koji se tereti za 11 operacija vađenja organa u privatnoj klinici "Medikus" u Prištini.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2011.

13:31

Default images

Sinmez je pred sudom u Istanbulu optužen za nezakonitu trgovinu organima i stvaranje kriminalne organizacije.

Ljudski organi su prodavani u Izraelu. Sud traži 171 godinu zatvora i za posrednika - Izraelca Moše Harela. Euleks je takođe podigao optužnicu protiv Sonmeza, ali Turska ne izručuje svoje državljane.

Improvizovana klinika “Medikus” u Prištini pominje se i u izveštaju izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o trgovini ljudskim organima kidnapovanih I zarobljenih civila na Kosovu tokom rata, pre 12 godina, gde je Hašim Tači označen kao prvi u lancu u tom kriminalnom poslu.

Euleks je formirao poseban tim koji se bavi istragom na osnovu izveštaja Dika Martija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: