Četvrtak, 14.01.2010.

16:08

Raskinut ugovor o privatizaciji

Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor o prodaji Fabrike vagona "Kraljevo" ukrajinskom Azov impeksu zbog nepoštovanja obaveza iz programa.

Izvor: Beta

Default images

Kako se navodi u sapoštenju Ministarstva ekonomije, koje je predložilo raskid ugovora, Agencija je utvrdila da Azov impeks nije ispunio obaveze prema zaposlenima niti uložio 2,7 miliona evra u Fabriku vagona u drugoj i trećoj godini od privatizacije.

Doneta je odluka i o naplati bankarske garancije i kazni iz ugovora o privatizaciji koji je Azov impeks postao vlasnik kraljevačke Fabrike vagona u aprilu 2006. godine za 200.000 evra, uz obavezu da uloži 6,5 miliona evra u modernizaciju preduzeća.

Predstavnici Ministarstva ekonomije su na sastanku sa predstavnicima sindikata, rukovodstva i vlasnika Fabrike vagona "Kraljevo" utvrdili da Azov impeks nije ispunio nijedan od zahteva Štrajkačkog odobra.

Vlasnik je do 31. decembra 2009. trebalo da ispuni zahteve Štrajkačkog odbora Fabrike vagona i isplati jednu i po platu radnicima, definiše dinamiku isplate preostalih neisplaćenih zarada i usaglasi isplatu regresa za 2006. godinu.

Ministarstvo ekonomije je predložilo raskid kupoprodajnog ugovora pošto nijedan od zahteva radnika nije ispunjen, a nisu ispunjene ni obaveze iz ugovora o privatizaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: