Nedelja, 18.10.2009.

23:12

Novi svedoci o duvanskoj mafiji?

Tužilaštvo je obezbedilo dva ključna svedoka u istrazi protiv duvanske mafije, saznaje “Blic“.

Izvor: FoNet, Blic

Default images

Kako navodi ovaj list, prvi svedok pružiće nove dokaze protiv Stanka Subotića, koji ga terete za švercovanje cigareta, a drugi bi trebalo da obezbedi i informacije koje će dovesti do imena nalogodavca i izvršilaca ubistava generala Radovana Stojičića Badže i Pavla Bulatovića, ministra odbrane SRJ.

Ključni svedok koji Tužilaštvu treba da pruži konkretne dokaze koji Subotića terete za šverc cigareta, obezbeđen je putem međunarodne saradnje sa jednom od zemlja u regionu, piše list.

Navodi se takođe da je taj čovek van Srbije. S njim su već obavljeni razgovori, a zvanično saslušanje trebalo bi da bude obavljeno u narednih nekoliko dana.

Drugi svedok, čiji iskaz može da stavi pečat na dosadašnje spekulacije o nalogodavcu ubistava Bulatovića i Stojičića, takođe je na vezi sa Tužilaštvom i s njim je već obavljen razgovor“, navodi izvor “Blica“ blizak srpskom pravosuđu.

Drugi svedok je, kako saznaje beogradski dnevnik, dao dovoljno informacija koje ukazuju na naručioca ubistava, a naveo je i imena direktnih izvršilaca, dvojice crnogorskih državljana koji su u dosijeima srpske policije označeni kao plaćene ubice crnogorske mafije.

Za jednim od njih srpsko pravosuđe je pre pet godina raspisalo međunarodnu poternicu, ali se on sve vreme bez poteškoća krije u Crnoj Gori.

Srpskoj policiji od ranije je poznat i drugi plaćeni ubica koga je naveo krunski svedok. On se vezivao za nekoliko zločina u Srbiji, ali protiv njega nikada nije bilo prikupljeno dovoljno dokaza za raspisivanje poternice, piše “Blic“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: