Nedelja, 22.06.2008.

10:24

Koliko brzo do nove lične karte

Od aprila, kada je u Srbiji počelo izdavanje novih ličnih karata, podneto je više od 50.000 zahteva, od čega više od 8.000 u Beogradu.

Izvor: Beta

Default images

Od aprila kada je u Srbiji počelo izdavanje novih ličnih karti podneto je više od 50.000 zahteva, od čega je više od 8.000 u Beogradu. Prema saznanjima agencije Beta, građani za dobijanje novih ličnih dokumenata najduže čekaju u Nišu i Lazarevcu, a najkraće u opštini Stari grad u Beogradu i u Valjevu.

Najviše zahteva za izdavanje novih ličnih karti dnevno se podnese u Nišu i Novom Sadu, između 120 i 150.

U Nišu se dnevno preda manje od 150 zahteva za izdavanje novih ličnih karti, a građani u redu čekaju i po više sati, dok procedura primanja zahteva traje i do 20 minuta.

Načelnik odeljenja za upravne poslove Policijske uprave u Nišu Ljubiša Milovanović kaže da je problem u izdavanju novih ličnih karti nastao zbog nedostatka obučenog ljudstva, ali i da sistem za obradu podataka često ne radi.

Mediji u Nišu su izračunali da će postojećim tempom sve Nišlije zameniti lične karte do 2011. godine.

U Sekretarijatu unutrašnjih poslova u beogradskoj opštini Stari grad dnevno se preda oko 20 zahteva za nove lične karte, na dobijanje isprave se čeka 10 dana, a čitava procedura košta oko 1.140 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: