Utorak, 29.04.2008.

16:46

Srbljanović: Bez podzemnih gradova

Kandidatkinja LDP-a za gradonačelnicu prestonice Biljana Srbljanović zatražila je da se javnosti saopšti puna istina o smrti dvojice vojnika na Topčideru.

Izvor: Tanjug

Default images

Ona je poručila i da treba učiniti sve u pronalaženju haških begunaca. "Beograd neće postati demokratski, evropski grad dokle god u njemu postoje zabranjeni podzemni gradovi, koji služe za skrivanje begunaca od međunarodne pravde, dokle god se zvanično ne objavi istina o ubistvu Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića", rekla je Srbljanovićeva.

Ona je u razgovoru sa roditeljima i pravnim zastupnicima roditelja vojnika Milovanovića i Jakovljevića koji su 5. oktobra 2004. godine pronađeni mrtvi u vojnom objektu Karaš u kasarni na Topčideru, rekla da su "dva momka ubijena u prestonici dok su služila svojoj zemlji, navodi se u saopštenju LDP-a.

Dražena i Dragana su roditelji poslali u Beograd da služe vojsku u takozvanoj elitnoj gardijskoj jedinici, na tom odsluženju deca su mučki pobijena, a zatim posthumno jedan, pa drugi optuženi da su ubice i samoubice, rekla je Srbljanović, ukazujući da "mnogi materijalni dokazi, u koje spada i poslednji izveštaj komisije FBI-ja, potvrđuju da su ova dva momka ubijena.

Kandidatkinja LDP-a za gradonačelnicu Beograda, započevši danas drugu fazu kampanje "Grad građanima", koja se pre svega bavi pitanjem bezbednosti u Beogradu i individualnim pravima građana, naglasila je da su "mladići ubijeni dok su čuvali stražu nedaleko od ulaza u vojni objekat u kojem se skrivao Ratko Mladić sa svojom privatnom vojskom".

"Ubijeni su jer su videli nekoga koga nisu smeli videti, onoga zbog kojeg je čitava zemlja i dalje blokirana u procesu evropskih integracija, onoga koga vlast i vojska uporno štite", ocenila je ona.

Biljana Srbljanović je zaključila da "manipulacije partijskih službenika u radu Specijalnog suda, korumpiranih istražitelja i sudija, ubijaju ovu decu svakog dana iznova", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

20 h

Podeli: