Ponedeljak, 16.10.2023.

19:10

Novi udar na Trampa: Stigla zabrana

Savezni sudija zabranio je Donaldu Trampu da kritikuje tužioce, sud i moguće svedoke uoči njegovog suđenja po optužbama za malverzacije na izborima.

Izvor: Telegraf

Novi udar na Trampa: Stigla zabrana
Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall, File

"Pošto se kandiduje za predsednika, može da preti?", sudija Tanja Čutkan pitala je Trampove advokate pre nego što je izdala takozvanu naredbu o zabrani komentarisanja slučaja.

Bivši predsednik je nedavno optužio tužioce da su "nasilnici" i jednog potencijalnog svedoka nazvao "svinjom bez creva". Federalno krivično suđenje Trampu počinje u martu 2024.

Dok ponovo vodi kampanju za predsedničku fotelju, Tramp se iduće godine suočava sa još tri suđenja. Jedno od suđenja počinje 4. marta, istog dana kada i "superutorak", ključni dan glasanja na republikanskim primarnim izborima 2024. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: