Šta će biti sa amonijakom nakon prevrtanja cisterni?

Sve preostale cisterne sa amonijakom kod Pirota biće pregledane – od merenja pritiska, pregleda ventila, do predloga načina uklanjanja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.01.2023.

19:29

Šta će biti sa amonijakom nakon prevrtanja cisterni?
FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR ÆIRIÆ/ bg

Nakon toga će se znati da li će se amonijak pretakati ili će se prevrnute cisterne postaviti na šine i odvući do odredišta.

U Pirotu je održana sednica Štaba za vanredne situacije, na kojoj su razmatrani dalji koraci oko uklanjanja preostalih cisterni sa amonijakom na pruzi Pirot–Niš.

Sastanku Štaba za vanredne situacije u proširenom sastavu su prisustvovali i predstavnici nadležnih ministarstava, institucija i firmi, koji će na terenu napraviti analizu stanja i načina odvoženja cisterni.

Komandant štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je istakao da od članova operativnog štaba očekuje odluku o dinamici i redosledu uklanjanja cisterni, kao i preporuku kako se ponašati u narednom periodu, da li i u kojem prečniku od mesta akcidenta treba evakuisati stanovništvo, u kom trenutku prekidati saobraćaj na delu Koridora 10.

Svaka cisterna će biti pregledana – od merenja pritiska, pregleda ventila, do predloga načina uklanjanja.

Nakon toga će se znati da li će se amonijak iz preostalih cisterni pretakati ili će se prevrnute cisterne postaviti na šine i odvući do odredišta.

Inače, do sada je šest cisterni sa amonijakom dopremljeno u Šabac, sedam povučeno ka Dimitrovgradu, a dve su na stanici u Staničenju, selu nedaleko od mesta nesreće.

Delikatna operacija uklanjanja preostalih cisterni, prema procenama, neće početi ni sutra, kako je prvobitno planirano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: