Sreda, 20.09.2006.

14:56

Tadić sa Bušom o Srbiji

Boris Tadić rekao Džordžu Bušu da samo demokratska Srbija može biti faktor stabilnosti na Balkanu, Buš odgovorio da je razumeo poruku.

Izvor: B92

Default images

Predsednik Srbije rekao je predsedniku SAD da je Srbija čvrsto opredeljena da bude faktor stabilnosti u regionu, ali da to može samo demokratska Srbija. "Znam sve o vašoj poseti Vašingtonu i razgovorima koje ste vodili sa državnom sekretarkom Kondolizom Rajs, mojim savetnikom za nacionalnu bezbednost Stivenom Hedlijem i potpredsednikom Dikom Čejnijem. Razumeo sam vašu poruku", kazao je Buš.

Predsednici Srbije i SAD sastali su se u dva navrata - na okruglom stolu o demokratiji, koji je organizovao američki predsednik, i na radnom ručku, koji je za šefove delegacija na zasedanju Generalne skupštine organizovao generalni sekretar svetske organizacije Kofi Anan.

Predsednik Srbije je u izlaganju na okruglom stolu o demokratiji govorio o novim demokratijama u svetu, o petooktobarskim promenama u Srbiji kao modelu promena koje su prihvatile mnoge zemlje u svojim mirnim revolucijama. Tadić je upozorio da postoji opasnost da bude ugrožena demokratska budućnost Srbije ukoliko Kosovo i Metohija dobije nezavisnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: