Nova vest
Fudbal 2

25.5.2024.

14:50

Bajern odlučio da rizikuje – stiže Kompani

Belgijanac Vensan Kompani (38) biće novi trener minhenskog Bajerna, prenose brojni vodeći evropski mediji ovu informaciju.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/PETER POWELL

Ona nije novost, jer se o Belgijancu već danima priča kao o nasledniku Tomasa Tuhela na klupi Bavaraca, a sada dolaze i potvrde ove vesti.

BBC kaže da će Bajern platiti Kompanijevom dosadašnjem klubu Barnliju 10.2 miliona funti odštete, jer je Belgijanac i dalje vezan ugovorom za dosadašnjeg člana Premijer lige, a od naredne sezone klubom koji će igrati Čempionšip.

Jasno je da je izborom Kompanija Bajern odlučio da rizikuje sa stručnjakom koji nema preveliko iskustvo niti rezultate na najvišem nivou.

On će sa Bajernom potpisati ugovor do 2027. godine.

Sa sobom neće povesti prvog asistenta iz Barnlija Krejga Belamija, ali hoće drugu dvojicu glavnih pomagača u stručnom štabu Floriberta Ngalulu i Brema Girsa.

Kompani inače nije bio prvo rešenje Bavaraca, nije ni drugo, a ni treće, pošto je slavni klub isprva želeo da dovede Alonsa, želeo je potom i Nagelsmana, ali i Ragnika.

Svi su odbili ponudu.

Kompanijev najveći dosadašnji trenerski uspeh je taj što je uveo Barnli u Premijer ligu međutim ovaj tim je trajao samo jednu sezonu u društvu najboljih.

Pre Barnlija Kompanije radio kao prvi trener u Anderlehtu.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

14 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

16 h

Novo Sport Video Menu