Subota, 10.06.2006.

10:45

Godišnjica ubistva Buhe

Danas se navršavaju četiri godine od ubistva pomoćnika načelnika Resora javne bezbednosti MUP-a Srbije Boška Buhe.

Izvor: Beta

Default images

Buha je ubijen 10. juna 2002. u Beogradu, na parkingu ispred hotela "Jugoslavija" sa više hitaca iz automatskog oružja. Za ubistvo su optuženi Željko Maksimović Maka i pripadnici njegove grupe, ali ih je Specijalni sud u novembru 2004. godine oslobodio optužbi zbog nedostatka dokaza.

Međutim, Vrhovni sud je 25. oktobra 2005. godine poništio presudu Specijalnog suda i odredio da se održi novo suđenje, ali ono još nije zakazano jer je većina pripadnika Makine grupe od tada u bekstvu.

Specijalni sud je mesec dana kasnije izdao nalog policiji da privede Nikolu Maljkovića, Vladimira Jakšića i Željka Maksimovića zvanog Maka, optužene za ubistvo generala Boška Buhe.

Među optuženima je i Dragan Ilić zvani Limar, kome nije određen pritvor i ne nalazi se u bekstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: