Utorak, 09.03.2021.

15:00

Korona ne posustaje: Preko 4.500 novozaraženih

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je u poslednja 24 sata zabeleženo 4.576 slučajeva koronavirusa.

Izvor: B92

Korona ne posustaje: Preko 4.500 novozaraženih
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Preminulo je 20 osoba.

Na respiratorima se nalazi 189 pacijenata. Podsetimo, "mere kojima se prekidaju kontakti i lanac zaražavanja treba doneti pod hitno - juče", izjavio je prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora UKC Niš.

"Preti nam crni scenario. Imaćemo bolnice punije nego u decembru, potpuno ćemo da zaustavimo lečenje drugih pacijenata. Već nam se ozbiljno smanjio obuhvat vakcinacije, a tek će se smanjiti jer zaraženi ne mogu da prime vakcinu", istakao je on i dodao da je jedini ispravan način da izađemo iz ovoga da smanjimo ili potpuno prekinemo mogućnost da se virus širi u populaciji.

Protekli vikend za mnoge kovid-bolnice bio je najteži od početka epidemije. U Batajnici je, recimo, za dva dana primljeno 190 pacijenata. Očekuje se da će broj prijema i dalje da se povećava, jer mere koje su na snazi, po oceni lekara, nisu dovoljne da zaustave širenje zaraze.

Protekli vikend je za mnoge kovid-bolnice bio najteži od početka epidemije. U Batajnici je, recimo, za dva dana primljeno 190 pacijenata. Sednica Kriznog štaba nije zakazana, i biće održana najverovatnije tek krajem nedelje, u četvrtak ili petak, kada će biti donete mere za naredni vikend.

Rešenje će, prema pisanju medija opet biti kompromisno - zatvaranje samo u subotu i nedelju, kada će raditi jedino marketi, apoteke i pumpe. Na istoj sednici biće produžena ili suspendovana mera o prelasku srednjoškolaca na onlajn nastavu, koja važi od juče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: