Utorak, 02.03.2021.

14:20

Zatvorske kazne ministru i ćerki bivšeg predsednika

Sud u Rumuniji je osudio danas na kazne zatvora Elenu Udreu, bivšu ministarku u vladi Rumunije, i Joanu Basesku, ćerku bivšeg predsednika Trajana Baseskua.

Izvor: Tanjug

Zatvorske kazne ministru i ćerki bivšeg predsednika
Foto: Deposit/ Jan Pietruszka

One su osuđene zbog pranja novca i podsticanja na primanje mita tokom predsedničke kampanje 2009. godine.

Ćerka bivšeg predsednika osuđena je na kaznu zatvora od pet godina, a Elena Udrea, bivša ministarka i bliska saradnica predsednika Baseskua, na osam godina, bez prava na žalbu.

Istragom antikorupcijskog tima u Rumuniji je ustanovljen niz krivičnih dela u političkim strankama na vlasti u koja spadaju sukob interesa, zloupotreba moći i službenog položaja, prevare i dodele državnih ugovora u zamenu za mito.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: