Četvrtak, 24.09.2020.

22:07

Veterani OVK zabrinuti zbog Mustafe, najavljuju proteste

Zvaničnici Organizacije ratnih veterana tzv. OVK najavili su moguće proteste kojima će izraziti nezadovoljstvo nedavnim akcijama Specijalnog suda, piše Koha.

Izvor: Tanjug

Veterani OVK zabrinuti zbog Mustafe, najavljuju proteste
Ilustracija: EPA PHOTO EPA/FEHIM DEMIR/FD-cl

Bivši komandant OVK u operativnoj zoni Lab Saljih Mustafa uhapšen je danas, i prvi je pritvorenik Specijalizovanog tužilaštva u Hagu.

Komandat "Calji" bio je deo Nacionalnog oslobodilačkog pokreta od 1988. godine, navodi Koha.

Neki od njegovih saradnika u to vreme, koje je kontaktirala Koha, odbili su da razgovaraju o tom slučaju.

Publicista Škeljzen Gaši napisao je u objavi na Fejsbuk nalogu da poznaje Mustafu, jer su 90-ih godina bili komšije. On je rekao da mu je teško da poveruje da je Calji umešan u kršenje pravila međunarodnog humanitarnog prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: