Subota, 14.03.2020.

10:43

Rusija i Turska dogovorile zajedničku patrolu u Idlibu

Rusko Ministarstvo odbrane je izuzetno pozitivno ocenilo pregovore sa Turskom po pitanju sirijskog Idliba koji su održani u Ankari.

Izvor: Sputnjik

Rusija i Turska dogovorile zajedničku patrolu u Idlibu
Ilustracija: Deposit photos/vicnt2815

Razlog je usaglašeno zajedničko patroliranje ove sirijske regije, saopšteno je iz vojnog resora Rusije.

Kako se navodi, rezultat pregovora ruskih i turskih predstavnika omogućiće da se realizuju svi dogovori koji su postignuti tokom susreta ruskog i turskog predsednika u Moskvi.

Dogovr podrazumeva zajedničku rusko-tursku patrolu autoputa M-4 u Idlibu.

Rusko-turski sporazum o Idlibu

U Moskvi su se 5. marta sastali ruski predsednik Vladimir Putin i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji su razgovarali o regulisanju situacije u sirijskoj provinciji Idlib.

Sastanak je završen donošenjem zajedničkog dokumenta, koji sadrži tri tačke: prekid vatre koji počinje u ponoć u noći između 5. i 6. marta, uspostavljanje bezbednosnog koridora u dužini od šest kilometara ka severu i jugu od strateški važnog puta M4 u Idlibu i zajedničke patrole dve zemlje od 15. marta duž puta M-4, koji povezuje Latakiju i Alep, prenosi Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: