Četvrtak, 06.02.2020.

10:14

Izrael podigao ratne avione, udari kraj Damaska VIDEO

Izraelski ratni avioni izveli su udare iz vazduha kraj Damaska ranivši osmoro vojnika, javili su sirijski državni mediji.

Izvor: Beta

Izrael podigao ratne avione, udari kraj Damaska VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/ Andrew Lozovyi

Opoziciona posmatračka grupa je navela da su ciljane vojne pozicije, kao i borci koji imaju podršku Irana i da je poginulo 12 osoba.

Državna novinska agencija SANA je javila da je sirijska protivvazdušna odbrana oborila većinu raketa u predgrađu glavnog grada i na jugu zemlje, pre nego što su stigle do svojih meta.

Takođe je rečeno da su izraelski ratni avioni ispalili rakete dok su nadletali Golansku visoravan pod okupacijom Izraela i susedni Liban.

SANA se pozvala na neimenovog vojnog zvaničnika koji je rekao da je osam vojnika ranjeno udarima iz vazduha, dodavši da je pričinjena i materijalna šteta.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji koja prati sirijski rat preko mreže aktivista na terenu rekla je da se napad dogodio nakon ponoći i da su pogođene vojne pozicije i pripadnici milicije koja ima podršku Irana zapadno i južno od glavnog grada, te vojna baza Mazeh u Damasku.

Opservatorija tvrdi da je je veliki broj raketa pogodio mnogobrojne pozicije u tim područjima i izazvao požar u Naučnom istraživačkom centru u predgrađu Damaska Džamraji.

Poginulo je 12 sirijskih i nesirijskih borca koji imaju podršku Irana i to u južnom selu Izra i u predgrađu Damaska Kisve na jugu. Izrael nije odmah ništa komentarisao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: