Sreda, 15.01.2020.

09:31

Nemački mediji "razapeli" Angelu Merkel

Nemački mediji "razapeli su" kancelarku Angelu Merkel zbog njenog nedavnog susreta s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Izvor: Sputnjik

Nemački mediji
Tanjug/Kay Nietfeld/dpa via AP

Moskovski dopisnik lista "Zidojče cajtung" Zilke Bigalke, dan posle sastanka Putina i Merkelove održanog 11. januara, objavio je članak o predsedniku Putinu, u kome navodi da je ruski predsednik silom postigao ono što je odavno želeo, dodajući da je strašno i to što šef Kremlja teži uticaju, ali odbija da preuzme odgovornost, preneo je Sputnjik.

Sa druge strane, nemački list "Bild" je kritikovao "slabu kancelarku", "koja moli" i koja se ni u čemu nije usprotivila "agresoru“.

Bivši glavni urednik portala "Handelsblat", a trenutno vlasnik novog resursa "Medija pionir" Gabor Štajngart je sa žaljenjem konstatovao da "savezništvo i prijateljstvo koje se prenose sa generacije na generaciju" nestaju, jer je Merkelova počela da manevriše između Istoka i Zapada.
Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin, Pool
Nemački list "Cajt" ogorčeno je kritikovao srdačan ton susreta Merkelove i Putina i, kako smatra, "neočekivano" isticanje zajedničkih tačaka i "pohvalni" govor Merkelove o aktivnostima Putina i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Siriji i Libiji.

To pokazuje, ocenjuje se u tekstu, u kojoj meri američka Vlada ostavlja "vakuum" koji popunjavaju drugi igrači, kao što su Turska, Rusija i Iran. Autori članka takođe strahuju da Merkelova sada pokušava da se dogovori sa njima.
Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin, Pool
Bivši predsednik nemačke asocijacije "Atlantski most" Fridrih Merc rekao je za list "Velt am zontag" da je Rusija ratoborna i da ne doprinosi uspostavljanju reda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: