U akciji "Kajak" na području Srbije i BiH uhapšeno sedmoro zbog krijumčarenja migranata

U zajedničkoj akciji "Kajak" tužilaštava BiH i Srbije uhapšeno je sedam osoba osumnjičenih za krijumčarenje migranata, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2019.

12:52

U akciji
Ilustracija: Depositphotos/ Alex_Schmidt

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su na području Bratunca jednu osobu, dok je na području Srbije, u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Srbije (SBPOK) i Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno šest osoba.

Uhapšeni su članovi grupe, među kojima je i organizator grupe, koja je, kako se sumnja, organizovana radi nezakonitog krijumčarenja i prebacivanja ilegalnih migranata sa područja Srbije u BiH, radi daljeg transporta prema zemljama EU.

Cilj akcije "Kajak", kako se navodi u saopštenju Tužilaštva BiH, je razbijanje i procesuiranje grupa za organizovani kriminal koje deluju na području Srbije i BiH.

U okviru rada u ovoj međunarodnoj operaciji, podršku je pružio Policijski centar Jugoistočne Europe-SELEC, a ostvarena je saradnja Tužilaštva BiH i SIPA sa Obaveštajno-bezbednosnom agencijom (OBA) BiH, Službom za poslove sa strancima BiH i MUP Republike Srpske, saopštilo je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: