Utorak, 05.11.2019.

11:48

SPC podnela tužbu protiv stanara naselja "Stepa Stepanović"?

Udruženje građana "Stepa Stepanović", iz istoimenog beogradskog naselja, saopštilo je da je Patrijaršija SPC podnela tužbu protiv stanara.

Izvor: Beta

SPC podnela tužbu protiv stanara naselja
Ilustracija: Depositphotos/Eillen_1981

Stanari su protestovali prilikom poslednjeg pokušaja izgradnje crkve brvnare u centru tog naselja, na mestu gde je ranije bilo planirana izgradnja Doma zdravlja.

"Patrijaršija je tužbu podnela protiv trudnica i majki s malom decom, optuživši ih čak kako zloupotrebljavaju svoju decu. U svom slepilu i srebroljublju, ovom akcijom - nezapamćenom u dosadašnjoj istoriji našeg naroda i SPC - Patrijaršija očito želi da putem finansijskog iscrpljivanja građana ovog naselja, obezbedi sebi uslove za nastavak započetog posla - nasilne izgradnje crkve brvnare", naveli su u saopštenju.

Predstavnici tog udruženja su dodali da se građani ne bore protiv crkve, kako se to predstavlja, već protiv kršenja zakona.

"Patrijaršiji nije od države vraćena bilo kakva parcela u našem naselju, jer ona nikada nije bila u vlasništvu crkve. Ova građevinska parcela - planskim dokumentima predviđena za zdravstvenu stanicu - Patrijaršiji je jednostavno data. Time je najdirektnije prekršen Zakon o restituciji, koji nedvosmisleno propisuje da građevinska parcela predodređena za javnu namenu ne može biti predmet restitucije", smatraju u tom udruženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: