Ponedeljak, 23.09.2019.

20:35

Parada ponosa u Prištini nekoliko dana nakon izbora

Parada ponosa u Prištini biće održana nekoliko dana nakon prevremenih izbora na Kosovu koji će biti održani 6. oktobra, javila je Koha, a prenosi Kossev.

Izvor: Beta

Parada ponosa u Prištini nekoliko dana nakon izbora
Ilustracija: Depositphotos/ VadimVasenin

Cilj Parade je podizanje glasa protiv diskriminacije i nasilja nad homoseksualcima, biseksualcima i transrodnim ljudima.

Pripadnici LGBTQ zajednice ne ulažu puno nade u političke partije, "obećanja tokom predizborne kampanje politički subjekti imaju u izobilju, čak i o pitanjima o kojima nikada pre nisu podigli glas, uključujući pitanja u vezi sa LGBTQ zajednicom".

Pojedini kandidati za premijera izjavili su da će raditi na jednakom tretmanu LGBTQ zajednice.

Ljend Mustafa iz Centra za ravnopravnost i slobodu kaže da će obećanjima političkih subjekata verovati tek kada vide da se ona primenjuju u praksi, dok se Ljiridon Veljiu iz Centra za razvoj društvenih grupa nada da će ovoga puta stranke biti obazrivije u sprovođenju obećanja, iako su, kako je kazao, navikli na obećanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: