Četvrtak, 13.06.2019.

16:55

Pokrenuta istraga protiv Štrahea

Austrijsko tužilaštvo za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije pokrenulo je istragu protiv nekadašnjeg vicekancelara Hajnca Kristijana Štrahea.

Izvor: Tanjug

Pokrenuta istraga protiv Štrahea
Foto: EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Prema pisanju magazina "Profil“, istraga se vodi zbog sumnje za proneveru vodi protiv Štrahea i Johana Gudenusa, nekadašnjeg šefa poslaničkog kluba FPO i potpredsednika partije, kao i još nekih, za sada neimenovanih lica.

Pokrenuta istraga se odnosi na video-materijal koji je sredinom maja objavljen u nemačkim medijima, a radi se o večeri pre dve godine tokom koje su Štrahe i Gudenus jednoj navodnoj nećaki ruskog milijardera nudili državne poslove u zamenu za finansijsku podršku njihove stranke.

Prema Štraheovoj i Gudenusovoj tadašnjoj izjavi, više osoba uplatilo je između 500.000 i dva miliona evra na račune udruženja bliskih FPO, kako bi izbegli obavezno prijavljivanje velikih donacija, što je savetovano i navodnoj Ruskinji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: