Subota, 08.06.2019.

23:30

Politička kriza "trese" Albaniju: Meta odložio izbore, Rama ne prihvata odluku

Albanski predsednik Ilir Meta odložio je lokalne izbore u toj zemlji koji su bili zakazani za 30. Jun, prenosi portal A1 on.

Izvor: Tanjug

Politička kriza
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

U saopštenju iz njegovog kabineta navodi se da je albanski predsednik iskazao veliku zabrinutost zbog duboke političke krize u Albaniji.

"Imajući u vidu hitnu potrebu da se stanje smiri i rizik od nepredvidive eskalacije konflikta preuzimam ustavnu i institucionalnu odgovornost i poništavam ukaz kojim je lokalni izbori trebalo da se održe 30. juna",poručio je Meta, a navedeno je u saopštenju iz njegovog kabineta.

Naglasivši da poslednja događanja u državi narušavaju imidž te zemlje u svetu, iz kabineta navode da će detaljnije obrazloženje o odlaganju izbora dati u ponedeljak.

Eskpresno, sa izbornog mitinga u albanskom gradu Berat reagovao je albanski premijer Edi Rama koji je poručio da će izbori 30. juna biti održani.

Danas je u Tirani održan osmi protest ujedinjene albanske opozicije na kojem su se ponovo demonstranti sukobili s policijom, bacani su molotovljevi kokteli, a policija je odgovorila dimnim bombama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: