Sreda, 21.07.2004.

21:08

Davinić: Nevinost se brani u Hagu

Izvor: B92

Default images

Ministar odbrane SCG kaže da bi bilo dobro da se general Ratko Mladić dobrovoljno preda.

“Bilo bi dobro da on reši da se dobrovoljno preda i da brani svoju nevinost tamo gde treba, a to je Hag. To bi mu dalo mogućnost da zaista kaže šta o tome misli, a sa druge strane, nas bi oslobodilo ove velike more i otvorilo nam put u Evropu“, rekao je Prvoslav Davinić posle posete Sarajevu u sredu.

Davinić je rekao da je, osim razgovora o odnosima Ministarstava odbrane i Generalštaba BiH i SCG, naročito na sastanku Saveta ministara, izražena spremnost da se reši pitanje haških optuženika Radovana Karadžića i Ratka Mladića. “Predstavnici Saveta ministara Bosne i Hercegovine predočili su nam da pitanje Haga moraju što pre da reše, jer je to njihova, kao i naša, glavna smetnja za ulazak u Evropu“, rekao je on.

“Informacije o tome gde se Mladić nalazi i i kad će i na koji način doći do tog rešavanja, uglavnom dolaze iz inostranih izvora. Ja sam danas u Sarajevu uputio, na izvestan način, apel gospođi Karli Del Ponte da - kada ima takva saznanja - da nam na jedan diskretniji način ta saznanja dostavi, a ne putem medija, jer onda i oni, koje ona želi da mi pronađemo, svakako preko medija saznaju da ona zna gde su, tako da ta informacija uvek dođe kasno. Znači da smo mi spremni politički da delujemo u tom pogledu, jer smo svesni šta to za nas znači, ali za sada nemamo informacija sa kojima možemo da izađemo u javnost i kažemo da smo taj problem rešili“, rekao je ministar Davinić.

“Međunarodna zajednica ne smatra da je Karadžić problem BiH, a Mladić Srbije, međunarodna zajednica smatra da su Karadžić i Mladić problemi i traže od nas da to rešimo“, rekao je ministar i dodao da bi verovatno čuo da se sa generalom Mladićem pregovara o dobrovoljnoj predaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: