Sputnjik: Najmoćniji čovek Libije doputovao u Moskvu

Komandant libijske vojske maršal Halifa Haftar doputovao je Moskvu na sastanak sa ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovom, piše "Sputnjik".

Izvor: B92

Nedelja, 13.08.2017.

15:19

Sputnjik: Najmoćniji čovek Libije doputovao u Moskvu
Foto: GettyImages

Kako navode, reč je o najmoćnijem čoveku Libije.

Prema rečima šefa ruske kontakt grupe za odnose sa Libijom pri ruskom Ministarstvu spoljnih poslova i Državnoj dumi Leva Denjgova, postoje nepotvrđene informacije o mogućem sastanku sa predstavnicima Ministarstva odbrane.

"Postoje takve informacije koje zasad nisu potvrđene", saopštio je on.

Haftar je u subotu optužio Italiju i predsednika libijske Vlade nacionalne sloge Faeza Saradža za kršenje sporazuma o rešavanju krize u toj severnoafričkoj državi.

O primirju i održavanju izbora u Libiji Saradž i Hafter su se dogovorili krajem jula.

Međutim, Haftar je početkom avgusta zabranio italijanskim brodovima da se približavaju libijskoj obali u cilju borbe protiv nelegalne migracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: