Utorak, 25.07.2017.

10:19

"Diplomatski status ruskom centru važan zbog finansija"

Priznavanje diplomatskog statusa omogućilo tom centru da uloži više novca u opremu za delovanje u vanrednim situacijama.

Izvor: Beta

Tanjug

To je rekao direktor "Srpsko-ruskog humanitarnog centra" u Nišu Bojan Glamočlija.

On je za televiziju Pink kazao da je u taj centar uloženo više od 20 miliona evra i da su za svaku nabavku opreme plaćeni porezi i carina.

"Diplomatski status nam je važan zbog finansijskog stanja. Kada dobijamo opremu, dužni smo da platimo poreze i carine, a sa (diplomatskim) privilegijama, imali bismo više novca za kupovinu kamiona, robotehničkih kompleksa", kazao je Glamočlija.

On je dodao da "Rusko-srpski humanitarni centar" može da bez ikakvih troškova koristi sve mogućnosti koje Rusija ima na raspolaganju, te i podatke satelite.

"Centar je važan za Srbiju zbog kosmičkog monitoringa jer imamo mogućnost da iz Nacionalnog centra za upravljanje vanrednim situacijama u Rusiji dobijamo informacije o opasnostima koje prete Srbiji", kazao je Glamočlija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: