Sreda, 22.03.2017.

07:18

Han: Brzo formiranje vlade u Makedoniji

Brzo formiranje nove vlade posvećene sprovođenju reformi, poštovanje izbornih rezultata, implementacija dogovora iz Pržina.

Izvor: Tanjug

Han: Brzo formiranje vlade u Makedoniji
Foto: Tanjug

To su glavne poruke evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana i trojice evroparlametaraca nakon susreta sa političkim liderima u Skoplju.

U zajedničkom saopštenju Hana i Ive Vajgla, Edvarda Kukana i Knuta Flekenštajna posle razgovora sa liderima VMRO-DPMNE Nikolom Gruevskim, SDSM Zoranom Zaevom, DUI Ali Ahmetijem, partije Besa Bilalom Kasamijem i Alijanse Albanaca Zijadinom Selom, navodi se da bi svi politički lideri, ukljucujući predsednika, morali da poštuju rezultate poslednjih izbora, kao i da u demokratiji svako mora da prizna parlamentarnu većinu, prenela je MIA.

"Zato ohrabrujemo predsednika da preispita svoju poziciju. Nema vremena za gubljenje. Očekujemo da svi politički lideri i institucije omoguće da se demokratski proces kreće svojim tokom u interesu građana", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Predsednik Đorđe Ivanov nije se sastao sa Hanom, obrazlažuci to kasnim povratkom sa puta u Mađarskoj.

Johanes Han, Ivo Vajgl, Edvard Kukan i Knut Flekenštajn očekuju da "u narednim danima vide ozbiljno i odgovorno državništvo od strane relevantnih institucija koje bi omogućile brzo formiranje nove i čvrste koalicije" što je jedini način da se zemlja vrati na put ka EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: