Utorak, 24.01.2017.

09:02

"Policijski čas" u Podgorici – na ulicama pretres građana

Na ulicama Podgorice pojačano je prisustvo policije koja, pod punom opremom, sprovodi pojačanu kontrolu posle serije bombaških napada.

Izvor: Beta

Thinkstock

Pojačanoj kontroli i prisustvu pripadnika interventne i posebne jedinice policije koja je patrolirala u više delova Podgorice, pretresala građane i automobile, prethodile su ostavke i smenjivanje dela čelnika Policije.

U poslednjih mesec dana u Podgorici su u nizu bombaških napada poginule dve i teško ranjene još dve osobe.

Nekoliko čelnika crnogorske policije podnelo je ostavke ili je smenjeno posle najnovijih eksplozija koje se pripisuju "mafjaškim obračunima".

Ostavke su podneli šefovi Kriminalističe policije i Odseka za obezbeđenje ličnosti, a smenjeni su načelnici policije u Baru i Kotoru i šef Kriminalističke policije u Podgorici.

Bar i Kotor su poslednjih godina mesta obračuna zavađenih kriminalnih bandi, što se poslednjih meseci preselilo i u Podgoricu.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je sinoć podgoričkoj televiziji "Vijesti" da su "javni red, mir i sigurnost građana ugroženi".

"Najnoviji događaji u Podgorici i prethodni u nekim drugim gradovima opravdano izazivaju zabrinutost građana, koji očekuju od nadležnih da svim kapacitetima uđu u oštru borbu s organizovanim kriminalom", rekao je Nuhodžić.

Ministar unutrašnjih poslova je poručio da kadrovske promene u policiji "unose novu energiju koja bi trebalo da dovede do boljih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: