Četvrtak, 27.10.2016.

18:16

Ubijena dva lidera Al Kaide u napadu dronom u Avganistanu

Avganistanska obaveštajna služba potvrdila je smrt dva lidera terorističke organizacije Al Kaide u napadima američkog drona u Avganistanu.

Izvor: Beta

Default images

"Faruk al Kahtani, Bilal al Utabi i još jedan pripadnik grupe ubijeni su u napadu koalicije… u provinciji Kunar", navodi se u saopštenju.

Napad je izveden u koordinaciji s avganistanskom obaveštajnom službom.

Informacija o napadu prvo je saopštena iz američkih izvora, a zatim su je potvrdili avganistanski zvaničnici.

Napad je bio u nedelju u severoistočnoj provinciji Kunar, kod granice saPakistanom.

Al Kahtani i Al Utabi su bili, kako se verovalo, prvi i drugi ili treći čovek Al Kaide u Avganistanu.

Neimenovani američki bezbednosni izvori saopštili su da je akcija bila najvažnija operacija protiv Al Kaide poslednjih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: