Dok Brisel ćuti, London pravi niz scenarija

Britanska premijerka Tereza Mej održaće sastanak na kome će se raspravljati o "pristupu Velike Britanije procesu izlaska iz Evropske unije".

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2016.

09:40

Dok Brisel ćuti, London pravi niz scenarija
Foto: Getty Images

Na stolu će kao jedna od najvažnijih tema biti ciljevi Britanaca u budućim pregovorima sa Briselom.

Sastanku će prisustvovati šef diplomatije i veliki zagovornik bregzita Boris Džonson, državni sekretar za izlazak iz EU Dejvid Dejvis, kao i ministar za spoljnu trgovinu Lajam Foks.

Iako su u danima nakon istorijskog referenduma evropski zvaničnici požurivali Britance da što pre ispune želju svojih građana i pokrenu proces izlaska iz Unije, izgleda da se taktika Londona da ignoriše te pozive isplatila.

Britanska premijerka je rekla da pregovori svakako neće početi ove godine, a iz Brisela sve ređe stižu bilo kakve poruke vezane za bregzit.

"Premijerka je pre letnjeg odmora tražila od svakog člana svog kabineta da identifikuje ono što je opisano kao prilika za njihove resore u procesu i sada očekuje da je oni izveste o tome", navodi BBC.

Kako piše "Gardijan", na sastanku će pomoću tih izveštaja biti izrađen niz mogućih scenarija o izlasku iz Unije, ali će oni ostati skriveni za javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: