Ponedeljak, 11.01.2016.

16:04

Opservatorija: U ruskom napadu ubijeno 12 dece

Dvanaestoro dece i troje odraslih poginulo je u napadu ruskih vazdušnih snaga na školu u pokrajini Alepo, tvrdi sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta, AP

Ova nevladina organizacija, sa sedištem u Londonu, navodi da je u napadu na grad Andžara ranjeno i najmanje 20 osoba, sve deca i nastavnici.

Kako navodi ova organizacija, od juče su u toku jaki vazdušni napadi i oštri sukobi između pobunjenika i vladinih snaga u toj severnoj pokrajini.

Fotografije koje su podeljene predstavnicima medija pokazuju gotovo uništenu učionicu.

Još troje dece ubijeno je u raketnom napadu pobunjenika na deo grada Alepa pod kontrolom vladinih snaga, navodi Opservatorija, prenosi AFP.

Ova organizacija je kraje decembra izašla sa podacima da je u ruskim vazdušnim napadima, od njihovog početka 30. septembra, ubijeno više od 2.300 ljudi , od toga 792 civila.

Zvanična Moskva je kao apsurdne odbacila tvrdnje da su civili meta ruskih napada.

U međuvremenu, šef francuske diplomatije Loran Fabijus apelovao je danas na Siriju i Rusiju da prekinu sa vojnim akcijama protiv civila i posebno da doprinesu okončanju patnji opkoljenog sirijskog grada Madaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: