SLO ne sklanja žicu, šalje specijalce na granicu

Vlada Slovenije je na granicu sa Hrvatskom poslala pripadnike specijalnih jedinica naoružanih automatskim puškama.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2015.

13:51

Default images
Tanjug

Kako prenose hrvatski mediji, sa druge strane, na teritoriji Hrvatske nalazi se samo jedan policajac, koji fotografiše gomilanje slovenačke policije.

Zvanična Ljubljana je na takav način odgovorila na ultimatum Zagreba da do četvrtka u podne pomeri žičanu ogradu sa granice, odnosno teritorije Hrvatske, kako tvrde vlasti iz Zagreba.

“Umesto pomeranja žice nekoliko minuta pre podneva pojavila su se dva kombija sa oko dvadesetak slovenačkih specijalaca koji su očigledno odlučili da brane žicu postavljenu uz obalu Sutle“, piše Jutarnji list.

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske prethodno je uputilo ambasadi Slovenije "oštar protest zbog bodljikave žice na teritoriji Hrvatske koju Slovenija postavlja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: