Subota, 03.10.2015.

20:06

DS i SNS o prisluškivanju i Petroviću

Demokratska stranka i Srpska napredna stranka i danas u razmenile saopštenja o aferi "prisluškivanje".

Izvor: B92

Default images

Demokratska stranka navodi da je objavila dokumente koji nedvosmisleno dokazuju korupciju premijerovog kuma, a država i nadležne institucije ćute jer je reč o Nikoli Petroviću kumu premijera Aleksandra Vučića.

"Dokumenti pokrajinskih institucija, ministarstava građevine i energetike i firme Continental Wind Serbia direktno ukazuju na to da je jedan čovek iznad svih institucija. Premijer, juče proklamovani “najbolji pravnik u skorijoj istoriji Pravnog fakulteta u Beogradu”, to je shvatio, pa je vređanjem prikrivao strah od raskrinkavanja poslova svog kuma. Istovremeno, jedini argument premijerovog kuma je da on nikada nije video Lidiju Udovički, već da je sa njom kontaktirala njegova zamenica", stoji u saopštenju.

DS navodi da dokumenti ukazuju da je očigledno da je reč premijerovog kuma poslednja i da je jača od odluka ministarstava. Očigledno je da borba protiv korupcije
ne važi kada se dirne u poslove najbližih saradnika Aleksandra Vučića.

"Očigledno je i da tužilaštvo i policija nemaju nameru da se pozabave činjenicama oko uloge Nikole Petrovića u ovom slučaju. Demokratska stranka insitira da tužilaštvo i policija istraže slučaj premijerovog kuma, ali to ne znači da odustajemo od toga i da daju odgovore na dva pitanja koja već nekoliko dana postavljamo: 1. Ko je prisluškivao Bojana Pajtića? 2. Po čijem nalogu?".

U odgovoru Demokratskoj stracnci Srpska napredna stranka je saopštila:

"Srpska napredna stranka saopštava da je do sada dokazano da je Bojana Pajtića prisluškivao šef vojvođanskog režima, Bojan Pajtić, kao što će biti dokazano, verujemo u najskorije vreme, da je u aferi vezano za firmu CWP, koju je predsednik Demokratske stranke pokrenuo sa svojim partnerom, jedini korumpiran Bojan Pajtić", stoji u saopštenju SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: