Četvrtak, 06.08.2015.

16:34

"Vučić u SAD nosi dokaze o slučaju Bitići"

Premijer Aleksandar Vučić u septembru će otići u SAD s novim dokazima o slučaju ubistva braće Bitići, rekao je tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Izvor: Tanjug

Default images

Vukčević je za Radio Beogradu rekao da se na slučaju Bitići intenzivno radi i da je od početka uključen američki FBI.

Tužilac za ratne zločine je najavio da bi, do kraja mandata, pored drugih predmeta, kraju trebalo da bude priveden i slučaj Bitići.

Premijer Vučić će sredinom septembra otići u posetu SAD i imati susret sa potpredsednikom Džozefom Bajdenom, a očekuje se da jedna od tema bude i slučaj ubistva braće Bitići.

Vučić je prošlog meseca kazao da je taj slučaj veliki bilateralni problem između Beograda i Vašingtona.

Američki državljani, trojica braće Bitići, ubijena su u julu 1999. na policijskom poligonu u Petrovom Selu, neposredno nakon završetka ratnih operacija na Kosovu.

Oni su se borili u "Atlantskoj brigadi" OVK, a bili su američki državljani, rođeni u Čikagu.

Pri ulasku u tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, na teritoriju Kosova ušli su iz Albanije, bez evidencije kod državnih organa.

Tela Agrona (23), Mehmeta (21) i Ilije Bitići (25) nađena su 2001. u masovnoj grobnici u Petrovom Selu kod Kladova sa još 67 muškaraca i sedam žena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: