Ponedeljak, 06.07.2015.

13:20

Niš: I odlikaši ispod crte za upis u srednje škole

Od 3.326 svršenih osnovaca sa područja Nišavskog okruga, 101 učenik nije uspeo da upiše ni jednu od željenih škola sa liste koju su popunili.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Među njima se nalaze čak i odlikaši, rekao je agenciji Beta načelnik Školske uprave u Nišu Dragan Gejo.

Kako je naveo, prag upisa u najpopularnije niške škole poput gimnazija, Medicinske i Pravno-poslovne škole bio je izuzetno visok, čak među najvišim u Srbiji, tako da su "ispod crte" našla i deca koja su imala 91 bod.

"Imamo desetak odličnih učenika koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu. Nekima od njih su za upis nedostajala samo 0,1 ili 0,2 boda", rekao je Gejo.

On je istakao da će Školska uprava u saradnji s Ministarstvom prosvete pokušati da nađe prihvatljivo rešenje za upis svih neraspoređenih učenika.

"Bilo bi žalosno da se deca koja imaju 80 i više bodova rasporede u škole u kojima je prag upisa 50 boda. Tražićemo da oni budu upisani kao prekobrojni u školu koju su naveli na listi želja", rekao je Gejo.

Podaci Školske uprave u Nišu govore da zanati i ove godine nisu bili privlačni osnovcima u Nišu, tako da će septembra učionice biti poluprazne u Građevinskoj školi "Neimar", Mašinsko-tehničkoj školi "15. maj", Mašinskoj školi i Školi mode i lepote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: