Sreda, 24.06.2015.

19:40

U Splitu uhapšen Andrija Drašković

Srpski kontroverzni biznismen Andrija Drašković uhapšen je u Splitu, javlja Index.hr

Izvor: Blic, index.hr

Default images
Foto: Tanjug (arhiva)

Draškovića traži Belgija zbog ubistva albanskog emigranta Envera Hadrija, javio je hrvatski portal, dodajući da se navodno radi o jednoj od poslednjih likvidacija jugoslovenske Udbe.

Draškovića je policija zadržala na aerodromu u Splitu dok se sa poslovnim partnerima vraćao sa Hvara.

Kako saznaje Indeks, prilikom ispitivanja u splitskom Županijskom sudu Drašković je negirao svoju povezanost sa likvidacijom Hadrija.

Njegov advokat Željko Gulišija ponudio je sudu kauciju od 50.000 evra, no sud je prihvatio 100.000 i da preda pasoš. O tome bi trebalo da odluči vanraspravno veće suda u Splitu.

Ana Ćepić, službenica za odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske, potvrdila je za “Blic” da je Drašković juče uhapšen.

"Prilikom granične kontrole na aerodromu u Splitu utvrđeno je da je raspisana međunarodna poternica protiv 51-godišnjeg osobe, državljanina Srbije. On je zadržan po poternici kancelarije Interpola u Belgiji i kod sebe je imao pasoš Republike Srbije", izjavila je Ćepićeva i dodala da je Drašković uhapšen i predat nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Andrija Drašković jedan je od istaknutijih pripadnika srpskog podzemlja, kojeg su mediji i određeni pojedinci dovodili u vezu sa organizacijom ubistva Željka Ražnatovića Arkana, ali se na suđenju pojavio tek kao svedok, navodi Index.

Drašković je, pak, prema pisanju srpskih medija, krajem 2013. godine izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gde je služio kaznu za ubistvo Zvonka Plećića u beogradskom restoranu Knez 2000. godine.

On je bio osuđen na devet godina zatvora, no kazna mu je smanjena za dve godine i tri meseca, a mediji su izveštavali i o tome kako je 2007. godine uhapšen u Frankfurtu te prebacen u Italiju zbog antimafijaške istrage oko šverca cigareta i droge. Drašković je ubrzo, međutim, pušten na slobodu, i to, kako se moglo doznati iz medija, zbog nedostatka dokaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Podeli: