Ponedeljak, 20.06.2016.

18:28

BG: Voždovac bez tramvaja, najkritičnije u Mirijevu /FOTO

Nevreme praćeno gradom, jakim vetrom i grmljavinom pogodilo je Beograd nešto posle 18 časova.

Izvor: B92

BG: Voždovac bez tramvaja, najkritičnije u Mirijevu /FOTO
Foto: B92

Na društvenim mrežama objavljenje su brojne fotografije grada koji je od veličine klikera pa do čak veličine šljive i skoro poput teniske loptice.

Iz „Beogradskog taksija“ za B92.net kažu da je Autokomanda „standardno baš pod vodom“, kao i da je voda na auto-putu kod skretanja za Dušanovac „gotovo pola metra“.

Osim toga, oni navode da je saobraćaj u ostalim delovima grada zbog kiše i grada usporen.

Od pljuska s gradom nastale su velike bare na ulicama i izlila se voda iz šahtova na mnogo mesta što je izazvalo prekid ili usporavanje saobraćaja, rečeno je u Operativno-kontrolnom centru Direkcije za javni prevoz grada Beograda.

Kako je rečeno Agenciji Beta, izlivanje vode uzrokovalo je izmenu saobraćaja na Karaburmi, Voždovcu, u Mirijevu i drugim gradskim naseljima.

Na Voždovcu je potpuno prekinut tramvajski saobraćaj, ali se stanje polako normalizuje, te se večeras može očekivati normalizacija prevoza.

U Centru su rekli i da je najkritičnije u Mirijevu gde na jednom prometnom mestu velika količina vode iz šahta ometa saobraćaj još od jučerašnjeg nevremena.

Kako su u Centru rekli, čišćenje šahta na tom mestu, što bi doprinelo povlačenju vode, u nadležnosti je preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija". Republički hidrometeorološki zavod upozorio je ranije da se večeras i noćas očekuju pljuskovi uz grmljavinu, grad, i olujni vetar u celoj zemlji.

Osim toga, proglašen je meteo-alarm na severu zemlje i u prestonici - za Beograd, Srem i Bačku važi narandžasti, dok je u Banatu proglašen crveni. U naredna 24 sata mogući su nagli porasti vodostaja i na području Beograda.

AMSS upozorio je vozače, da u slučaju jakog pljuska ili nevremena praćenog gradom, zaustave vozilo na prvom parkingu ili na bezbednom mestu pored puta.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče ponegde s kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno ,sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče u pojedinim delovima grada kratkotrajni lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Snažna oluja uz jak vetar i grmljavinu pogodila je u Beograd i u nedelju uveče zbog čega je u gradu nastao haos. Na pojedinim mestima nisu radili ni semafori ni rasveta. Nakon trećeg pljuska, na ulicama je mnogo vode, a prava reka je tekla niz Dimitrija Tucovića do Bulevara despota Stefana”.
Foto: B92
.
Foto: B92
.
Foto: B92
.
Foto: B92
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: