Sreda, 16.03.2022.

08:53

Kina: Da smo znali pokušali bismo

Kineski ambasador u SAD Ćin Gang izjavio je da kineska vlada nije znala da će doći do rata u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Kina: Da smo znali pokušali bismo
Tanjug/ AP Photo/Markus Schreiber

“Tvrdnje da je Kina znala, pristala ili prećutno podržavala ovaj rat su čista dezinformacija. Sve ove tvrdnje služe samo u svrhu prebacivanja krivice na Kinu i bacanja blata na Kinu”, izjavio je kineski ambasador u tekstu za “Vašington post”.

On je to rekao komentarišući medijske spekulacije i tvrdnje da je Kina navodno prethodno znala za rusku vojnu akciju i da navodno tražila od Rusije da je odloži sve dok se Zimske olimpijske igre ne završe.

“U Ukrajini ima više od 6.000 kineskih državljana. Kina je najveći trgovinski partner i Rusije i Ukrajine, i najveći uvoznik sirove nafte i prirodnog gasa u svetu”, ukazao je Ćin.

Sukob između Rusije i Ukrajine, kako naglašava, ne donosi ništa dobro Kini.

"Da je Kina znala za neposrednu krizu, mi bismo se potrudili da je sprečimo”, izjavio je kineski ambasador u Vašingtonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: