Ponedeljak, 11.07.2011.

15:51

Džudžević: Dan sećanja i u Srbiji

Predsednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog veća Esad Džudžević ponovio je zahtev da se u Srbiji 11. jul proglasi Danom sećanja na genocid u Srebrenici.

Izvor: Beta

Default images

On je rekao da Dan sećanja predstavlja i podsećanje javnosti na "stogodišnje negiranje i pokušaj zatiranja Bošnjaka na ovom prostoru".

Džudžević je naveo da bi Srbija prikladnim odavanjem počasti žrtvama posla poruku da "pripada savremenim evropskim društvima opredeljenim za mir i demokratiju".

"Podržavajući priznanja Evropskog parlamenta o 11. julu kao Danu sećanja na srebrenički genocid u celoj Evropskoj uniji i prikladnim odavanjem počasti žrtvama genocida u Srebrenici, Republika Srbija ispunila bi svoju međunarodnu obavezu i na taj način poslala poruku svetu da pripada savremenim evropskim društvima opredeljenim za mir i demokratiju", rekao je Džudžević na konferenciji za novinare.

Džudžević je rekao i da je u organizaciji tog veća više stotina građana prisustvovalo sahrani stradalih Bošnjaka u Potočarima, kao i da su dve odvojene delegacije tog veća obišle groblje u Starčeviću i spomenik u Prijepolju, posvećen Bošnjacima koji su oteti u Štrpcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: