Petak, 25.07.2014.

14:52

Terorizam zatvorio jevrejske muzeje

Jevrejski muzeji širom Norveške od danas do utorka biće zatvoreni pošto su vlasti u Oslu upozorile da postoji opasnost od mogućeg terorističkog napada.

Izvor: Beta

Default images

"Zatvoreni smo do utorka. To je preventivna mera posle napada u Briselu", izjavio je Vidar Paulsen, predstavnik Jevrejskog muzeja u Oslu.

Naoružani muškarac je 24. maja ubio četiri osobe u Jevrejskom muzeju u centru Brisela. Osumnjičen je Francuz alžirskog porekla Mehdi Nemuš koji je proveo više od godinu dana u Siriji.

Norveška je juče saopštila da je preduzela vanredne mere bezbednosti, pošto je dobila informacije da će teroristički napad na njenoj teritoriji izvršiti ekstremisti koji su učestvovali u borbama u Siriji.

Prema informacijama kojima raspolaže norveška obaveštajana služba, napad bi mogao da se dogodi uskoro, ali se ne zna šta ili ko je meta.

Na železničkim stanicama i aerodromima Norveške su raspoređeni naoružani policajci, a zvaničnici koji su bili na odmoru su pozvani da se vrate na posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: